Razmišljanja o preteklosti in prihodnosti

Razmišljanja o preteklosti in prihodnosti

Vsi poznamo Hitlerjevo zgodbo. Imel je čudne politične cilje. Hotel je ustvariti nadčloveško arijsko raso blondincev, ki bi vladala svetu in Nemčiji najmanj 1000 let. Zdržali so komaj 12 let! Premagali pa so jih po njihovi definiciji podljudje: slovansko-azijatska plemena.

Hitlerjeva politika je bila podobna ruleti. Stavil je vse kar je imel na določene politične cilje, kar ga je v prihodnje drago stalo. Na začetku se mu je sreča še nasmihala, vendar mu jo je na koncu, ko jo je najbolj potreboval zmanjkalo. Prvo napako je naredil že z napadom na Britanijo, ko so začeli namesto vojaških ciljev napadati civilne. Taka odločitev je bila prelomna. Hitler je bil obupan, ker prvič ni dosegel svojega cilja s silo, zato je začel uničevati vse kar mu je bilo na poti. To so seveda Britanci vrnili milo za drago nazaj in takrat se je začel iracionalen bes njegovega vladanja, ki je pripeljal do totalne vojne, kjer so vojni zakoni in viteško bojevanje prenehali obstajati. Človeštvo je zaradi tega v 20. stoletju občutilo najhujše grozote, ki si jih danes sploh ne znamo več predstavljati.

Hitlerjeva politika je sponzorirala strah in grozo tudi v naših krajih pod pretvezo domobranstva in bele garde. Žalostno je, da mnogi sodobni politiki v Sloveniji še danes niso sposobni priznati napako pri kolaboraciji. Slovenski, hrvaški in srbski kolaboranti so bili zvesti učenci Hitlerjevega programa nove svetovne ureditve. Seveda je vse potekalo pod taktirko Rimskokatoliške cerkve, saj je bil Hitler katoliški vernik, celotna njegova vlada je bila katoliška, kar je bilo za večinoma protestantsko Nemčijo izjemno. Hitlerjev politični cilj – uničenje boljševizma, je bil kot nalašč glavni cilj Vatikana. Zakaj? Komunisti so predstavljali veliko nevarnost nadvladi Vatikana v svetu, saj so zagovarjali princip družbene lastnine, ki je v nasprotju z kapitalistično zasebno lastnino. Cerkev je nasprotovala boljševizmu zaradi strahu, ker so se bali, da bi lahko s svojim vplivom pripeljali komunistično ideologijo pred njihov prag. To pa bi pomenilo konec njihovega zasebnega bogastva. Cerkev je torej nasprotovala komunizmu iz sebičnih kapitalističnih razlogov, verstvo jim je bila pretveza. In mnogi domači naivni verniki so tej zablodi verjeli. Zato se je v Sloveniji našlo toliko zagovornikov Adolfa Hitlerja, ker so skupaj z njim nasprotovali boljševizmu, ki je v bistvu promoviral pravično družbeno ureditev!

Vendar kljub porazu te mračne hitlerjanske ideologije njena ideja še ni šla v pozabo. Semena, ki so jih hitlerjanski klerofašisti zasejali po Sloveniji in drugih krajih Evrope so že dolgo nazaj obrodila svoje prve sadove. Ti kisli sadeži so dostopni tudi v naši vsakodnevni politiki, ki se je zaradi tega znašla v globoki krizi. Hitler in njegova politika je bila nasploh zaznamovana zaradi pomanjkanja kulture in etike. Zato me ne čudi, da le te ni veliko prisotne niti v sodobni slovenski politiki, posebej pri desničarskih strankah, ki so se vzkalile na zahvalo Hitlerjevih semen, saj se od drugih strank, razen po promociji svoje vere in domobranstva ne razlikujejo kaj dosti. Njihovo obnašanje je prav tako iracionalno in samouničevalno, tako kot je bilo v času Hitlerjeve vlade. Oni bi vse slovensko gospodarstv kar šenkali tujcem…mi pa bi na koncu lahko jedli samo travo.

Vendar je imel Hitler eno slabost, mi bi temu rekli prednost, saj je imel v svojih vrstah prikrite pokončne ljudi, ki so mislili s svojo glavo. Eden takih je bil minister za industrijo in vojaško proizvodnjo Albert Speer. Ko je Hitler na koncu ugotovil, da bojo “manjvredne rase“ premagale njegovo nadčloveško blont Nemčijo, je v svoji nori maniri naročil Speeru, naj pripelje Nemčijo na rob uničenja z rušenjem vseh mogočih industrijskih in infrastrukturnih objektov, ki Nemčijo še držijo v novem veku, saj je menil, da si Nemčija ne zasluži preživetja, če so jo sposobne premagati “manjvredne rase“. K sreči ga je Speer ignoriral. Nikoli ni izvrševal teh njegovih norih ukazov, ki bi pripeljali Nemčijo v kameno dobo, nemško ljudstvo pa na rob lakote in izumrtja. Lahko rečem, čeprav sem komunist, hvala bogu, da so takrat obstajali takšni ljudje tudi v hudičevi bližini, da so lahko preprečili tisto najhujše, Albert Speer je bil eden od tistih “dobrih slabih mož“…

Ko pa danes gledam slovensko politiko, predvsem desnico in njeno vodilno stranko, me je prav strah, ko vidim, da v Janševi stranki ni prav nobenega Alberta Speera, ki bi poskušal z razumom prepričat Janšo naj neha s svojo destruktivno in nekulturno politiko, ki pelje Slovenijo v propad in novo kolonialno dobo, ki smo jo imeli v času Karantanije, kjer so nas podjarmili Bavarci prav zaradi razdiralne politike in neenotnosti, ki je takrat vladala v deželi. Vsi v tej stranki so zadrti fanatiki Janeza Janše. Podobno, kot so bili Rudolf Hess in Joseph Goebbels zadrti Hitlerjevi fanatiki, ki bi izpolnjevali vse njegove iracionalne ukaze, čeprav v lastno škodo. Take analogije so morda pretirane, ampak so za mene, kot dobrega opazovalca zaskrbljujoče in nujne. Ne pozabimo, da se je Hitler zavihtel na oblast prav zaradi gospodarske recesije. Podobna situacija vlada danes. In gospod Janša se je prav tako z zvjačo zavihtel na svoj prestol. Zdaj si je ta prestol kar privatiziral, Slovence pa s svojo destruktivno politiko drži kot talce. Namesto, da njegovi podporniki zberejo pogum in mu rečejo zdaj pa dosti, ta film smo že videli, mu grejo prirejat “mitinge resnice“ kjer mu z raznimi ovacijami prirejajo spektakle, ki sodijo v prejšnje stoletje. Vse to so za mene zaskrbljujoče stvari. Prav vsi Janševi izgovori, da ga preganjajo komunisti in zombiji so kot nalašč podobni Hitlerjevim. Tudi za njega so bili vsega krivi komunisti in podljudje. Podobno se v naši soseščini obnaša samo še Berlusconi.

Evropa je zato na robu nove državljanske vojne. Ohranit moramo trezno glavo, prepoznat moramo nore politike in jih izločit iz igre. Priložnost moramo dati novi generaciji neobremenjenih politikov, ki znajo mislit s svojo glavo in ki ne berejo scenarijev raznih stricev iz ozadja. Rabimo politike, ki bojo zastopali prave ljudske interese, ne pa interese tujih agend in programov, ki nam jih narekuje Evropa in OECD. Dosti nam je destruktivne politike gospoda Janeza Janše! Imel je več kot 20 let časa, da pokaže svoje sposobnosti. Torej je imel več časa, kot njegovi predhodniki, pa ga ni znaj izkoristit, da pokaže svoje kvalitete. Zato naj odide, saj smo ugotovili, da ne zna drugega delati, kot širit razdor in sovraštvo. To pa je destruktivno. Pa še straši nas in grozi, da ne smemo demonstrirat in mislit s svojo glavo! Lepo vas prosim v kateri demokratični družbi je to mogoče? Očitno so eni ostali po duši totalitaristi. Tudi volk menja svojo dlako, ne pa svoje narave. Pazimo se takih politikov!

Janša, jutri pričakujem tvoj odstop in zaton! Joka pa naj samo Cukjati, ki mu predlagam, da si ga vzame domov za svoj okras. Drugače pa mislim:

Janša, NIKOLI VEČ!